GARANCIA – Szalagparketta

A szalagparketta fából készült, ezért a természetes fára jellemző sokszínűséget, szerkezeti sokféleséget kismértékben még egy-egy minőségi osztályon belül is tükrözi, a szövetszerkezet, rajzolat, szín azonosságára tehát nem vonatkozik a garancia. Kérjük, hogy vásárlóink és a parkettát lerakó szakemberek a kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizzenek.

Az előválogatás nélkül fektetett parkettafelület bármilyen, nem rejtett hibájáért nem vállalunk garanciát.

Ha nem elégedett a parkettaszálakkal és azok nem felelnek meg a bemutatott és ellenjegyzett készparketta mintának vagy szöveges leírásnak úgy azokat díjmentesen kicseréljük, ha nincsenek beépítve és sérülésmentesek. A garancia nem terjed ki a tűsarkú cipő, a nehéz bútorok vagy berendezések, görgős székek, háziállatok okozta sérülésekre, azokra a károkra, amelyeket ütések vagy karcolások illetve éles vagy hegyes tárgyak okoztak.

A felületi bevonat védőréteg a járóréteg számára. E bevonat a normál, de hosszantartó használat során elkopik. A felületbevonat kopása ennélfogva nem garanciális eset. Amikor a bevonaton az elhasználódás jelei mutatkoznak (a lakkréteg kezd átkopni), megfelelő időben részben vagy teljesen fel kell újítani, hogy védőfunkciójának ismét eleget tudjon tenni (ápolás vagy csiszolás és újralakkozás). A készparketta nyolc rétegben felületkezelt termék (antibakteriális fedőlakk – a legkorszerűbb nanotechnológiai eljárással készül, ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskéket építenek be a készparketta fedőlakk bevonatába. Ezek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat), ezért közvetlenül a fektetést követően újralakkozást nem igényel. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a terméket újralakkozza, akkor további garanciát nem vállalunk.

Nem tudunk felelősséget vállalni olyan károkért, melyeket különlegesen nagy meleg, magas nedvességtartalom, száraz klíma vagy ezeknek a tényezőknek a gyors változása okoz, valamint a napsütéstől vagy a fa természetes öregedéséből adódó elszíneződésekért (ez különösen takart felületeknél – bútor, szőnyeg – feltűnő).

Abban az esetben, ha bármilyen szabványos parkettánk nem felel meg az osztályára jellemző követelményeknek, fenntartjuk a jogot a reklamáció helyszíni kivizsgálására, annak jogossága esetén arra, hogy kijavítsuk a hibát vagy saját anyaggal saját költségünkre kicserélni a parkettát, de a parkettával kapcsolatos egyéb járulékos, vagy a használatbavétel kiesése miatti költségeket nem vállaljuk.

Garanciánk azon termékünk élettartamára terjed ki, amely folyamatosan az eredeti vásárló tulajdonát képezi – ez alól természetesen kivételt képeznek az építőipari vállalkozások által a viszonteladói hálózattól vásárolt parketták – és tulajdonosa érvényes, kitöltött garanciajeggyel rendelkezik.

A vásárlónak a parketta átvételkor kitöltött garanciajegyet kell kapnia a termék mellé.

Építőipari vállalkozások a fektetés után lakásonként külön garanciajegyet kötelesek a végfelhasználónak adni, melyet a viszonteladó bocsát rendelkezésükre.

Garanciális igény érvényesíthetőségének a kitöltött Garanciajegy, az eredeti számla és padlófűtés esetén a Padlófűtés előkészítése jegyzőkönyv alapvető feltételét képezi.

A garancia értendő: 21 év a parketta szerkezetére vonatkozik, a felületkezelésre (lakkozásra) 5 év garancia érvényes.

Szállítás, tárolás a felhasználásig

a termék szállítása zárt (közvetlen időjárási hatásoktól védő) szállítóeszközzel történik
a lerakásig tartó tárolás folyamán a tároló helyiség hőmérséklete és a levegő páratartalma bizonyíthatóan 8-10% egyensúlyi nedvességet tesz lehetővé (18-22°C hőmérséklet esetén 40-60% relatív páratartalom)
a lerakásig a parkettát bontatlan csomagolásban fektetve kell tárolni (min. 72 órán keresztül) abban a helyiségben, ahol felhasználásra kerül
A parketta, padló fektetése és fektetési körülmények
az alkalmazási útmutató minden előírást maradéktalanul betartják
az aljzatban nincs 2mm-nél nagyobb szintkülönbség
az aljzat és a falak nedvességtartalma 2%-nál nem nagyobb
a helyiségben méretezett tágulási hézagot hagynak a falak és egyéb épületszerkezetek mellett
padlófűtés esetén maradéktalanul betartják az előírásokat, az aljzat előkészítésére és felfűtésre vonatkozóan (az aljzat és a falak nedvességtartalma 1,8%-nál nem nagyobb)
bükk, gőzölt akác, cser, juhar, wenge (osztott, osztatlan fedőrétegű), jatoba (osztott fedőrétegű) szalagparkettát nem alkalmaznak padlófűtéses helyiség burkolására
vizes használatú helyiségben (pl.: fürdőszoba, szauna stb.) nem alkalmazzák a burkolatokat
csak normál lakótérre jellemző 18-22°C hőmérsékletű és 40-60% relatív páratartalommal rendelkező helyiségben alkalmazzák.

Karbantartás

a takarítást legfeljebb enyhén nedves „ködnedves” ruhával végzik, kerülve a vizes felmosást (szakkereskedésben kapható padlóápoló szerekkel tisztítható)
iparszerűen (közületi) használt területen megfelelő szennyfogó zóna létesítése kötelező!

A teljeskörű garancia elvesztését kiváltó okok:

szakszerűtlen kivitelezés
vizes felmosás
csőtörés, beázás, víz kiömlése következtében a padlóra vagy az azt övező épületszerkezetre jutó víz
épületszerkezetből eredő nedvességi behatás, mely a padló nedvességtartalmát befolyásolja
agresszív tisztítószer használata (erősen maró anyag)