GARANCIA – Kaindl Laminált padló AQUAPRO

GARANCIA – Kaindl Laminált padló AQUAPRO

Jótállási időszak

AQUApro Select kollekció Lakossági: 30 év „Könnyű” kereskedelmi: 5 év

AQUApro Supreme kollekció Lakossági: 35 év „Könnyű” kereskedelmi: 5 év

1. Lakossági jótállás  A Kaindl a következő lakossági jótállást nyújtja:
A Kaindl Flooring GmbH („Kaindl”) garantálja az eredeti végfelhasználónak, hogy a vásárlás napjától a fenti táblázatban meghatározott vonatkozó korlátozott jótállási időszak végéig az Ön AQUApro „Select” kollekciójának paneljei (a „Select panelek”) és/vagy az AQUApro „Supreme” kollekciójának paneljei (a „Supreme panelek”, és a Select panelekkel együtt a „panelek”), az esettől függően, gyártási hibáktól* mentesek és eredeti gyártási állapotukban és normál háztartási körülmények között** (1) nem fakulnak ki napfény vagy elektromos fény hatására, (2) nem kopik át a laminált felületük***, (3) nem foltosodnak, (4) ellenállnak a nedves felmosásnak és a mindennapi háztartási kiömlő szennyeződéseknek**** és (5) az illesztések szilárdak maradnak. Ez a lakossági korlátozott jótállás az alábbiakban meghatározott feltételek és kikötések hatálya alá tartozik és a kétségek elkerülése végett nem érvényes, ha a padlót kereskedelmi környezetben használják.

2. „Könnyű” kereskedelmi jótállás  A Kaindl a következő „könnyű” kereskedelmi korlátozott jótállást nyújtja:
A Kaindl garantálja az eredeti végfelhasználónak, hogy a vásárlás napjától a fenti táblázatban meghatározott vonatkozó korlátozott jótállási időszak végéig az Ön Select paneljei és/vagy Supreme paneljei, az adott esettől függően, gyártási hibáktól* mentesek, és eredeti gyártott állapotukban, könnyű kereskedelmi használat mellett***** (1) nem fakulnak ki napfény vagy elektromos fény hatására, (2) laminált felületük nem kopik át***, (3) nem foltosodnak, (4) ellenállnak a nedvességnek a nedves felmosás és a mindennapi háztartási kiömlő szennyeződések miatt**** és (5) az illesztések szilárdak maradnak. Erre a „könnyű” kereskedelmi korlátozott jótállásra az alábbiakban meghatározott feltételek vonatkoznak.

*Gyártási hiba: a panelek első szállítása előtt meglévő, igazolt problémák vagy hibák, amelyek a panelek gyártásából, anyagából vagy kivitelezéséből erednek, és amelyek miatt a panelek nem képesek a Kaindl által megadott és/vagy a Kaindl által meghatározott, a panelekre vonatkozó előírásoknak megfelelő módon és azok szerint működni.
**A szokásos háztartási körülmények a lakóhelyi használathoz általában kapcsolódó napi tevékenységeket jelentik.
***A fényesség csökkenése nem minősül „kopásnak”.
**** Vízzel szembeni ellenállósági garancia:
A padló ellenáll a nedves felmosás és a mindennapi háztartási kiömlő szennyeződések okozta károknak. Ez a termék vízálló. Ha azonban túlzott nedvesség halmozódik fel az épületekben vagy az építőanyagokon, penész és/vagy penészgomba képződhet (különösen akkor, ha a nedvességproblémát nem fedezik fel és nem kezelik). A nedvességgarancia kizárja a nedvességnek való tartós kitettségből eredő penész és/vagy penészgombásodás okozta károkat. Ez a jótállás nem terjed ki az árvízre. A vízállósági alkalmazás vizsgálati módszere a „NALFA Laminate Surface Swell Test – Assembled Joint” elnevezésű padló felületi duzzadási vizsgálati eljárás aktuális változata.
***** A „könnyű” kereskedelmi felhasználás olyan környezetben történő felhasználást jelent, ahol nincs nagy kereskedelmi forgalom, ahol a padlóburkolat nincs kitéve nehéz kereskedelmi karbantartási ütemtervnek, és ahol a belső hőmérséklet és páratartalom szabályozható és fenntartható. Az előző mondat általánosságának korlátozása nélkül, a könnyű kereskedelmi célú használat csak a következő kereskedelmi területeken történő használatot foglalja magában:

Lakások, kiskereskedelmi üzlethelyiségek, orvosi rendelők, szállodák/motelek, oktatási/iskolai létesítmények, üzleti irodák, éttermek, többcsaládos házak, társasházak.

A fent említett környezetek mindegyikében a következő felhasználási módok engedélyezettek: bejáratok, eladótér/kiállítóterem, pihenőszobák, irodai környezetek, raktárak és öltözők, előterek, várótermek, folyosók, ápolói állomások, vendégszobák, konferencia és tárgyalótermek, konyhasarkok, társalgók, irodák, egyéni lakóegységek, tantermek, közös területek, minden olyan terület, amely nem számít nagy forgalmú/nehéz kereskedelmi területnek.

Minden bejáratnál szennyezésfogó szőnyeget kell elhelyezni.

A termék használata:
Kérjük, a panelek beépítése előtt értékelje a beépítési helyszínt annak megállapítása érdekében, hogy szükséges-e további lépéseket tenni az egészségügyi és/vagy speciális építési előírásoknak való megfelelőség érdekében, a statikai ellenállás, COF-követelmények, gyakori víznek, túlzott nedvességnek vagy nagy forgalomnak való kitettség, valamint a biztonságos beépítés eléréséhez szükséges lépések megtétele érdekében. A Kaindl a lakossági jótálláson és a könnyű kereskedelmi jótálláson kívül további jótállást nem nyújt. A Kaindl nem vállal felelősséget az olyan használatért, amely nem felel meg az ország, állam, megye, város vagy település előírásainak vagy szabályainak. A helyszíni követelmények, előírások és a használat megfelelő felmérése a beépítő felelőssége. A Kaindl nem szavatolja és nem garantálja, hogy a fent említett kategóriákba tartozó javasolt felhasználási módok megfelelnek a helyi építési, egészségügyi és/vagy egyéb önkormányzati előírásoknak vagy szabályzatoknak. Hacsak nem szerepel kifejezetten, a „jótállás” kifejezés csak a vázolt lakossági jótállásra és a „könnyű” kereskedelmi jótállásra vonatkozik.

Feltételek
Ez a korlátozott jótállás a padlóburkoló panelekre az alábbi feltételek szerint vonatkozik:
3. Elfogadható beépítési módszer
Minden Kaindl padlóburkoló panelt helyesen és a Kaindl beépítési utasításainak és az aljzat előkészítési útmutatójának megfelelően kell beépíteni. A beépítési útmutatót minden egyes anyagdoboz betétlapján megtalálja, illetve beszerezhető egy Kaindl viszonteladótól vagy a következő weboldalon: www.kaindl.com.
Az ipari szabványoknak megfelelően:
A beépítés előtt nedvességvizsgálatot kell végezni. A nedvességvizsgálat nemcsak az új épületeknél, hanem a felújítási munkáknál is szükséges. Erre a mérésre az úgynevezett CM-mérés („kalcium-karbid módszer”) bizonyult a legjobbnak. A mérési módszerrel kapcsolatos részletes információk a Kaindl honlapon érhetők el,  7. számú „CM mérés” című tájékoztatónkban találhatók: www.kaindl.com. A következő CM-mérési értékeket soha nem szabad túllépni:

− Cement esztrich < 2,0 CM-%

− Anhidrit és anhidrit folyós esztrich < 0,3 CM-%
− Magnézia esztrich < 3,0 CM-%
− fűtött esztricheken < 1,4 CM-%
− fűtött esztricheken < 0,2 CM-%

Ha a Kaindl laminált padlót faaljzatra fekteti, párazáró rétegre nincs szükség. A fa aljzatburkolatok nedvességtartalmának azonban nem szabad meghaladnia a < 12%-os értéket a teljes létesítményben. A párazáró rétegekre vonatkozó követelményekkel kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el a „Párazáró rétegekre vonatkozó követelmények” című tájékoztatót, amely letölthető honlapunkról a következő címen: www.kaindl.com. Ha az alátét nem tartozék, a Kaindl laminált padlót laminált padlókhoz jóváhagyott alátétre kell beépíteni.

a.) Az építőanyagokból származó nedvességnek, például a betonfödém vagy más aljzat nedvességének a beépítés előtt teljesen meg kell szűnnie;
b.) a megfelelő beépítés magába foglalja a panelek olyan terület(ek)re való beépítését, ahol azok az ISO 10874 szabvány szerinti ajánlott végfelhasználási kategóriájuk alapján normál igénybevételnek vannak kitéve; és
c.) ha a kívánt beépítési helyiség olyan terület, ahol fennáll a kiömlött folyadékok vagy a lábazati elemek (szegélylécek) mögé kerülő folyadékok veszélye, akkor a helyiség kerületét teljesen le kell tömíteni. Az összes tágulási tér kitöltésére 3/8″-os összenyomható polietilén (PE) támasztórudat kell behelyezni. A támasztórudat teljesen be kell fedni 100%-os szilikon tömítőanyaggal a telepítés teljes kerületén. Akril tömítőanyagot nem szabad használni. Egy kis szilikon tömítőcsíkot kell alkalmazni a szegélyléc (díszléc) és a padló találkozásánál, amely egy olyan peremhatárt hoz létre, amely megakadályozza, hogy a kiömlött folyadékok a szegélyléc alá vagy mögé kerüljenek. Ugyanez az eredmény érhető el vízálló szegélylécekkel. Minden rögzített tárgyat, ajtókeretet stb. ugyanígy le kell tömíteni szilikon tömítőanyaggal.
d.)Fontos, hogy a szerelő a beépítés során minden egyes panel mind a 4 oldalán teljes mértékben rögzítse a zárórendszert, hogy elkerülje a jótállást esetlegesen érvénytelenítő hézagokat.

4. Megfelelő ápolás és karbantartás
A Kaindl-paneleket a Kaindl ápolási és karbantartási utasításainak („Ápolási és karbantartási utasítások”) megfelelően kell karbantartani. Az ápolási és karbantartási utasítások egy példányát a vásárláskor kapja meg a Kaindl viszonteladónál, illetve a www.kaindl.com weboldalon keresztül szerezheti be. Az ápolási és karbantartási utasítások többek között a következőket tartalmazzák:

a.) A paneleket csak száraz, klimatizált helyen, beltérben szabad használni.
b.) A panelek védelmére olyan padlóvédőket (pl. filcbetéteket) kell használni, amelyek nem foltosodnak.
c.) Az elsődleges tisztítási módszer, amelyet alkalmazni kell, a portörlés. Csak jól kicsavart felmosórongyot és csak meleg vizet használjon. A panelek tisztításához csak kifejezetten laminált padló ápolásához készült, nem súrolószeres, szappanmentes tisztítószereket használjon. (SOHA NE HASZNÁLJON: mosószereket, szappanokat, „mop-and-shine” termékeket, viaszokat, polírozószereket, csiszolóbetéteket vagy tisztítószereket, beleértve a nejlon súrolóbetéteket, acélgyapotot, Comet™, Soft Scrub™ stb., amelyek károsíthatják a felületet.)
d.) Nem szükséges nedves felmosórongyot használni, amely tócsát vagy nedvességet hagy a paneleken. Az engedélyezett tisztítóoldatot nem szabad közvetlenül a panelekre önteni, hanem a tisztításhoz használt felmosórongyra vagy ruhára kell felvinni.
e.) A legjobb tisztítási eredmények eléréséhez használjon 1 csésze ecetet egy gallon (3,79 liter) meleg vízhez.
f.) Minden kiömlött folyadékot azonnal fel kell törölni. A folyadékot semmiképpen sem szabad a paneleken az észszerűnél tovább otthagyni.
g.) Ha az Ön lakása hajlamos a szennyeződés vagy homok folyamatos vagy gyakori behatolására, ajánlott gyakrabban felmosni, port törölni vagy porszívózni.
h.) A karcolások általában akkor keletkeznek, amikor nagy, nehéz tárgyakat mozgatnak a padlón. Legyen óvatos, ha nagyméretű tárgyakat vagy készülékeket, például kályhákat, hűtőszekrényeket, bútorokat vagy más nehéz tárgyakat mozgat. Javasoljuk, hogy nehéz tárgyak csúsztatására alkalmas eszközöket vagy anyagot használjon, soha ne csúsztasson nehéz tárgyakat a padlón a padló védelme nélkül.
i.) Amint azt a 2. szakaszban említettük, a bejáratokban és a nagyobb forgalmú helyeken védőszőnyegek használata szükséges.

j.) Ha ápolatlanul hagyja, a háziállatok körmei kárt tehetnek a padlóban. Javasoljuk, hogy rendszeresen vágja háziállata körmeit, hogy azok ne karcolják meg a paneleket.
k.) Takarításkor vagy porszívózáskor csak kemény felületekre tervezett porszívókat és eszközöket használjon. A padló tisztításához tilos bármilyen polírozó- vagy súrológépet használni. Fontos, hogy a padlót tisztán tartsa, javasoljuk a gyakori portalanítást, porszívózást vagy seprést, hogy elkerülje a szemcsefelhalmozódást, amely tompíthatja vagy megkarcolhatja a felületet. Tilos olyan eszközöket használni, mint a padlósúrológépek, gőzmopok, padlósúrolók, vizes mopok (például „Swiffer”), vagy bármilyen más hasonló eszközöket vagy termékeket, amelyek károsíthatják a panelek felületét.

5. Kizárások a jótállásból
Ez a korlátozott jótállás nem vonatkozik a következőkre:
a.) Olyan állapotok vagy hibák, amelyeket a padlónak a használati útmutatótól vagy a jelen korlátozott jótállásban meghatározott beépítési utasításoktól eltérő beépítése, illetve a nem megfelelő használat, gondozás vagy karbantartás okoz, beleértve az ápolási és karbantartási utasítások be nem tartását is.
b.) A túlzottan nedves karbantartásból vagy mosószerek, súrolószerek, szappanok, viaszok vagy polírozószerek használatából eredő károk.
c.) Baleset, helytelen használat vagy visszaélés (a háziállatok által okozott károk visszaélésnek minősülnek).
d.) Bármely olyan beépített panel, amely látható gyártási hibát tartalmaz.
e.) Rendellenes kopás, például a magassarkú cipők okozta sérülések, a bútorlábaktól vagy kemény görgőktől való védelem hiánya vagy a homok, kavics, csiszolószer vagy ragasztómaradványok okozta felületi mattulás.
f.) Minden olyan kár, amelyet a nedvesség okoz, amely a mindennapi háztartási kiömléseken kívüli eseményekből ered, ide tartozik többek között az állóvíz vagy vizelet, a mechanikai meghibásodás vagy egy készülék szivárgása, csőtörés miatti elárasztás.
g.) A panelek rendeltetésszerű használattól eltérő használatából eredő károk.
h.) Bármilyen hézagok az illesztésekben, amelyek a nem megfelelő beépítés, nem megfelelő használat, nem megfelelő ápolás vagy karbantartás miatt keletkeztek.

i.) A panelek túlzott vagy szélsőséges hőmérsékletnek való kitettsége miatt keletkezett károk.
j.) Bármilyen kár, amelyet az aljzatban lévő vagy a padló alól származó nedvesség okoz. Ez magába foglalja, de nem kizárólagosan, a padló alatti hidrosztatikus nyomásból eredő károkat, vagy bármilyen más olyan állapotot, amely a padló alól származó bármilyen nedvességet eredményez.
k.) Bármilyen baleset, nem megfelelő karbantartás vagy karcolás, erős ütés vagy a panelek vágása által okozott sérülés. A padlósúrológépek, gőz- vagy nedves felmosók, porszívók vagy hasonló eszközök használatából eredő károkra a jótállás nem terjed ki.
l.) A panelek kopása normál használat mellett.
m.) A szegélylécek vagy díszlécek.
n.) Bármilyen kár, amely a termék kiszállításából, szállításából vagy mozgatásából ered.
o.) A panelek bármilyen módosítása vagy megváltoztatása az eredetileg gyártott állapotukhoz képest.
p.) A fényesség vagy a fényességváltozások a későbbi termékkiegészítésekből vagy javításokból eredő bármilyen változása.
q.) A megfelelő kereskedelmi környezetek (a **** alatt meghatározott területek) közé tartoznak a professzionális irodák és más olyan vállalkozások, amelyek napi nedves felmosást és/vagy kemény vegyszerekkel történő tisztítást igényelnek, valamint olyan vállalkozások, amelyeknél nem szükséges, hogy gépeket vagy más nehéz tárgyakat helyezzenek el vagy mozgassanak a laminált padlón. A laminált padlóburkolatra alkalmas kereskedelmi helyiségek közé tartoznak például az ügyvédi irodák, ékszerüzletek, művészeti galériák, tanácsadó irodák és ajándékboltok/butikok. Az orvosi vizsgálóhelyiségek, nyilvános mosdók és bárok/kocsmák nem alkalmasak laminált padlóburkolat elhelyezésére, és nem tartoznak e jótállás hatálya alá.

6. Az igény benyújtására vonatkozó eljárás
a.) A gyártási hiba miatti reklamáció kivételével a jelen korlátozott jótállás szerinti bármilyen reklamációt a hiba megjelenésétől számított 30 napon belül kell benyújtani a reklamációs értesítés („Reklamációs értesítés”) útján az eredeti viszonteladónak (egy másolatot küldve a Kaindl részére), ahol a padlóburkolatot vásárolták. A reklamációban fel kell tüntetni a reklamáció részletes okát, a termék specifikációit, a modellszámot, és azt az eredeti vásárlási és beépítési dokumentációval együtt kell eljuttatni az eredeti viszonteladónak (egy másolatot a Kaindl-nek). A jótállási időszak lejárta előtt minden, a jelen jótállás szerinti igényt be kell nyújtani.
b.) A Kaindl kifejezetten fenntartja magának a jogot, hogy bármely állítólagos hibát megvizsgáljon vagy felhatalmazott képviselői által megvizsgáltasson, valamint a jogot arra, hogy bármilyen reklamáció jóváhagyása előtt fényképeket, paneleket kérjen vizsgálatra és/vagy független ellenőr által végzett független ellenőrzést.

7. A Kaindl felelőssége a jelen jótállás alapján:
a.) Ha a jelen jótállás alapján felmerülő igényt jogosnak ítélik, a Kaindl saját belátása szerint csak az érintett padlóburkoló paneleket javítja ki vagy cseréli ki. A cserepaneleket az a viszonteladó biztosítja, ahol az eredeti hibás paneleket vásárolták.
b.) Ha a Kaindl saját belátása szerint úgy ítéli meg, hogy a padlópanelek javítása vagy cseréje észszerűen nem megvalósítható, a Kaindl saját belátása szerint dönthet úgy, hogy visszatéríti az érintett panelek arányos (négyzetméter alapú) eredeti vételárát, a következő alkalmazandó kiigazításokkal:
(i) a „Select” minőségű panelekre vonatkozó igény esetén az arányos (négyzetméter alapú) eredeti vételárat az eredeti érték 1/6-ával kell csökkenteni minden egyes (5) ötéves időszakra vagy annak egy részére vonatkozóan, amely a vásárlás eredeti időpontjától számítva eltelt; vagy
(ii) a „Supreme” panelekre vonatkozó igény esetén az arányos (négyzetméter alapú) eredeti vételárat az eredeti érték 1/5-ével kell csökkenteni minden egyes (7) hét év vagy annak egy része után, amely az eredeti vásárlás időpontjától számítva eltelt (együttesen: „választható visszatérítés”).
(iii) a „könnyű” kereskedelmi szektorban mind a „Select”, mind a „Supreme” panelek időértéke évente az új, áfa nélküli érték 1/5-ével csökken.
c.) Ha reklamációra kerül sor és a pontos termék már nem áll rendelkezésre, a Kaindl saját belátása szerint és a fenti 7(b) alszakasznak megfelelően kicseréli az érintett paneleket egy másik, azonos értékű Kaindl termékre.

d.) A Kaindl nem vállal felelősséget az érintett panelek cseréjével vagy a javított vagy kicserélt panelek beépítésével kapcsolatos munka-, anyag- vagy egyéb költségekért; a választható visszatérítés kivételével (ha van ilyen), feltéve, hogy ha az érintett paneleket szakszerűen szerelték be, a Kaindl saját belátása szerint fedezi a Kaindl által gyártott panelek cseréjével kapcsolatos észszerű munkadíjakat.
e.) A kárigény jóváhagyását követően a Kaindl utasítást ad arra vonatkozóan, hogy miként kell eljárni az érintett panelek javítása vagy cseréje érdekében, az utasításokat a kárigény jóváhagyását követő kilencven (90) napon belül kell teljesíteni, különben a jelen korlátozott jótállás alapján érvényes minden jog érvénytelenné válik.

8. Kizárások
a.) Ez a korlátozott garancia nem átruházható és csak az eredeti végfelhasználóra vonatkozik, amíg ő a panelek és az eredeti beépítési hely tulajdonosa. Ez a korlátozott jótállás csak akkor érvényes, ha az érintett terület jól látható, és egy négyzethüvelyknél nagyobb területre terjed ki.
b.) A Kaindl-katalógusokban, mintákban, leírásokban, hirdetésekben vagy egyéb marketing- vagy promóciós anyagokban szereplő, a panelekre vonatkozó információk, illetve az értékesítési képviselők, forgalmazók vagy kiskereskedők által tett nyilatkozatok csak általános tájékoztató jellegűek, nem kötelező érvényűek a Kaindl számára és nem szabad a panelekre vonatkozó ilyen információkra hagyatkoznia. Az értékesítési képviselőknek, forgalmazóknak vagy kiskereskedőknek nincs felhatalmazásuk arra, hogy ezt a korlátozott jótállást módosítsák.
c.) A Kaindl kizárja minden véletlen vagy következményes kártérítés lehetőségét. Ez a korlátozott jótállás meghatározott törvényes jogokat biztosít Önnek, más jogai is lehetnek, amelyek államonként eltérőek.
d.) Ha a jelen jótállás bármely része érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak minősül, az nem érinti a többi rendelkezés érvényességét vagy végrehajthatóságát. A jelen korlátozott jótállás a felek teljes megállapodását képezi és semmilyen lemondás vagy módosítás nem érvényes, kivéve, ha az írásban történik és azt a Kaindl meghatalmazott képviselője írja alá.

A KAINDL KIZÁR MINDEN EGYÉB KIFEJEZETT VAGY HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT, BELEÉRTVE AZ ELADHATÓSÁGRA VAGY A MEGHATÁROZOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA VONATKOZÓ HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT IS A PANELEK TEKINTETÉBEN.