GARANCIA – Furnérparketta

Garancia – Furnérparketta

Szállítás, tárolás a felhasználásig
– a termék szállítása zárt (közvetlen időjárási hatásoktól védő) szállítóeszközzel történik
– a lerakásig tartó tárolás folyamán a tároló helyiség hőmérséklete és a levegő páratartalma bizonyíthatóan 8-10% egyensúlyi fa nedvességet tesz lehetővé (18-22°C környezeti hőmérséklet, legalább 15°C a fogadó aljzat hőmérséklete, 50-60% relatív páratartalom)
– a lerakásig a parkettát bontatlan csomagolásban fektetve kell tárolni (min. 48 – 72 órán keresztül) abban a helyiségben, ahol felhasználásra kerül (téli időszakban hosszabb akklimatizálási idő szükséges, ennek meghatározása a helyi körülményektől nagymértékben függ)

A padló fektetése és fektetési körülmények
– az alkalmazási útmutató minden előírását maradéktalanul betartják;
– minimum 4 dobozból kell egyszerre dolgozni fektetéskor, a paneleket keverve, az egységes hatás elérése érdekében
– a padló dobozában részletes, képekkel illusztrált lerakási útmutató található
– a parkettázáskor a paneleket szemrevételezéssel ellenőrizni szükséges, annak érdekében, hogy az esetlegesen hibás paneleket ne fektessük le. Hibás panelek beépítésére nem vonatkozik a garancia!
– a fogadó aljzatnak síknak, tisztának és száraznak kell lennie
– a méterenkénti 3mm-nél nagyobb eltéréseket ki kell egyenlíteni vagy le kell csiszolni (önterülő aljzatkiegyenlítő alkalmazásakor min. 10 napos várakozási időt be kell tartani)
– az aljzat és a falak nedvességtartalma 2%-nál nem nagyobb, padlófűtés esetén 1,8%-nál nem nagyobb (CM-mérés szükséges)
– A Kaindl furnér padlót lehet úsztatva lefektetni vagy a fogadó aljzatra ragasztani

Megfelelő alátétek alkalmazása:
párazáró PE-fólia (0,2mm vastag), minimum 53 kg/m3 sűrűségű XPS (extrudált polisztirolhab) lépés- és kopogászaj csökkentő alátét lemez, padlófűtés esetén speciális alátét (toldásnál ragasztani az alátéteket)
– mindenféle ásványi alapú aljzat esetén először a 0,2 mm-es párazáró PE-fóliát kell kádszerűen lefektetni 20 cm átfedéssel, a falakra is felhajtva. Ha toldani kell min. 20 cm átfedés szükséges, az átfedéseket össze is kell ragasztani! Fa vagy fa alapú aljzatok esetén a párazáró PE-fóliát tilos beépíteni!
– ezt követően a lépéshangszigetelő anyag lefektetése következik. A lépéshangszigetelő anyagot nem szabad átfedéssel rakni! A lemezeket ugyanabban az irányban kell lefektetni, mint a parkettát (toldásokat ragasztószalaggal ragasztani szükséges szétcsúszás ellen)
– a paneleket ajánlott a fő fényforráshoz viszonyítva hosszirányban párhuzamosan fektetni. A helységek között, ill. 8 m-nél szélesebb vagy 8 m-nél hosszabb felületeket meg kell osztani.
– a megosztott felületek között 12 mm-es működési légrést kell kialakítani. Ezt a rést burkolatváltó profillal kell takarni.
– a helyiségben méretezett tágulási hézagot hagynak a falak és egyéb épületszerkezetek mellett (12mm)
– nem szabad a alátétlemezeket többrétegben alkalmazni
– nem szabad a gyártó által el nem fogadott alátétet használni (padlószőnyeg stb.)
– padlófűtés esetén maradéktalanul betartják az előírásokat, az aljzat előkészítésére és felfűtésre vonatkozóan (felfűtési jegyzőkönyv vezetése szükséges), csak vizes rendszerű padlófűtés esetén alkalmazható
– vizes használatú helyiségben (pl.: fürdőszoba, szauna stb.) nem alkalmazzák a burkolatokat

Karbantartás
– a takarítást legfeljebb enyhén nedves „ködnedves” ruhával végzik, kerülve a vizes felmosást
– iparszerűen használt területen megfelelő szennyfogó zóna létesítése kötelező!

A teljeskörű garancia elvesztését kiváltó okok:
– szakszerűtlen kivitelezés
– vizes felmosás
– karcolások, helytelen használat miatti felületi megrongálódások (tűsarkú cipő, görgős szék, nehéz bútorok vagy berendezések, háziállatok okozta sérülések, éles, hegyes tárgyak okozta sérülések) célszerű a bútoroknál, székeknél, asztal lábainál stb. filcalátét használata
– csőtörés, beázás, víz kiömlése következtében a padlóra vagy az azt övező épületszerkezetre jutó víz
– épületszerkezetből eredő nedvességi behatás, mely a padló nedvességtartalmát befolyásolja
– agresszív tisztítószer használata (erősen maró anyag)