Lerakási útmutató – Mefo SPC vinylpadló

SPC HYBRID Design FLOOR Klick: Välinge 5G i

Általános információk:

Az áru átvétele után, fektetés előtt kérjük, ellenőrizze annak sérülésmentességét. A már lefektetett, elvágott termékre minőségi kifogást, reklamációt nem fogadunk el.

Beépítéssel kapcsolatos követelmények:

Az egészséges klíma nem csak a bentlakóknak, háziállatoknak és növényeknek fontos, hanem a padló használati értékének megőrzése miatt is. A helyiség hőmérséklete a tárolás, a beépítés során és azt követően is 18-25°C között kell legyen. Javasoljuk, hogy a lerakás előtt 24 órán keresztül akklimatizálja a padlót a burkolni kívánt helyiségben. A levegő páratartalmát higrométerrel mérje meg. A relatívpáratartalom 45-60 % között kell legyen. Az aljzat fektetésre alkalmas legyen. Az aljzat legyen egyenes, tiszta, szennyeződésektől mentes, repedésmentes, húzás-és nyomásálló, valamint tartósan száraz. Az egyenetlenségeket vízmérték segítségével ellenőrizze, szükség esetén használjon aljzatkiegyenlítőt. Kisebb egyenetlenségeket max. 3mm / 1,00 m az SPC padló elvisel. CM-készülék segítségével ellenőrizze az aljzat nedvességtartalmát. Ennek elvégzéséhez javasoljuk, hogy szakember segítségét vegye igénybe. Esztrich esetén a maradék nedvességtartalomra a következő határértékeket kell betartani:

Cement-esztrich: padlófűtés nélkül:  2,0 %  padlófűtés esetén (csak melegvizes ): 1,8 %

Kálciumszulfát-esztrich: padlófűtés nélkül: 0,5 %  padlófűtés esetén (csak melegvizes ): 0,3 %

Anhydrit-esztrich: padlófűtés nélkül: 0,5 %  padlófűtés esetén (csak melegvizes ): 0,3 %

A fogadó felület hőmérséklete nem lehet több, mint 29°C, a több éves tapasztalat alapján azonban max. 26°C hőmérsékletet javasolunk.

Egyszerű úsztatott fektetés a szabadalmazott Välinge 5Gi Klick-rendszerrel: Az SPC HYBRID Design-Padló fektetése az aljzatra úsztatva (ragasztás nélkül) történik. FIGYELEM: Az elemek hátoldalára integrált IXPE lépés-zaj csökkentő (18 dB zajcsökkentés) rétegnek köszönhetően nincs szükség további alátétre. Az SPC hordozórétegnek köszönhetően a padló nedves helyiségekben történő fektetésre alkalmas. Klíma szempontjából extrém igénybevételt jelentő helyiségekbe (szauna, szolárium, téli kertek) nem javasolt a fektetése. Kérjük,ne fektesse az SPC padlót régi padlószőnyegre és egyéb lágyburkolatokra. Súlyosabb berendezési tárgyakat, mint kandalló, konyhabútor, főzősziget, stb. közvetlenül az aljzatra kerüljön beépítésre, az SPC padlót ezt követően ezek köré fektesse.

Fektetés menete:
1.) Helyezze az első elemet a sarokban az aljzatra úgy, hogy a „klikk orra” ön felé nézzen, és a másik fele a fal felé. A fal és a padló közötti távolság 5 mm legyen, amit a fektetést követően egy szegélyléccel lehet eltakarni. Tipp: a távolságot ékek használatával tudja beállítani.
2.) Ezt követően a rövid oldalon (fejrész) pattintsa be a következő elemet egy gumikalapáccsal finoman beütögetve amíg a helyére nem megy, és síkban nem lesz a padlóval. Ezt az első sor végéig ismételje. Fontos, hogy az első sor stabilan álljon a helyén. Szükség esetén javasoljuk lesúlyozni.
3.) Az utolsó darabhoz fogjon egy teljes elemet, fordítsa meg és vágja a kívánt hosszúságra. Ezt követően fordítsa vissza és pattintsa az elemet az első sor végére. Ügyeljen a faltól számított 5 mm távolságra.
4.) A levágott elemből maradt darabbal kezdje a következő sort. Figyeljen a legalább 25 cm eltolásra. Az elemek beillesztésénél nem keletkezhetnek hézagok. Amennyiben mégis hézag keletkezne, szedje vissza az utolsó elemet, és illessze vissza hézagmentesen.
5.) A következő elemet ca. 20°–os szögben illessze hosszában az előző sorhoz és pattintsa a helyére. A rövid oldalon (fejrész) egy gumikalapáccsal ütögetve pattintsa a helyére. Ezt folytassa a helyiség végéig.
6.) Az utolsó sort a helyiség szélességének megfelelően hosszában el kell vágni. Itt is ügyeljen a faltól való 5 mm távolságra.

Újdonság

Elérhetőek új FN akusztikus falpanel termékeink

Az FN Acustico falpanelek esetében a design és a funkció harmóniában vannak. Minden helyiség számára kivételesen szép designelemet nyújtanak.