Ápolási útmutató – Svédpadló

A svédpadló is, mint minden padló, használat során természetes mértékben kopik, ezért rendszeres tisztítást és ápolást igényel. Az asztalok és székek lábára ragasszon megfelelő méretű filc alátétet.
Érdes, nehéz tárgyak alá helyezzen filc vagy gyapjú alátétet. Vigyázat: bármennyire is keményfából készült a svédpadló, a tűsarkú cipő nyomot hagyhat rajta! Tisztításhoz használjon porszívót vagy partvist, majd enyhén nedves, puha kendőt. Vigyázzunk arra, hogy a felület ne érintkezzen vízzel vagy vegyszerekkel, ha mégis, ügyeljünk arra, hogy azt minél rövidebb idő alatt eltávolítsuk. Javasoljuk a felületkezelt fapadlók gondozására gyártott ápolószerek használatát, hogy a padló megőrizze eredeti szépségét. Ezek használata esetén ügyeljünk arra, hogy a kívánt eredmény csak akkor érhető el, ha azt a gyártó által előírt módon alkalmazzuk. A természetes fából készült parketták érzékenyen reagálnak a levegő relatív páratartalmára. Központi fűtés esetén javasoljuk egy párásító vagy klímaberendezés beállítását a parkettaelemek összeszáradásának és a repedések megelőzésének
érdekében. Fontos, hogy az átlagos 20-22 °C és a 45 – 55 % relatív páratartalom folyamatosan biztosítva legyen.

Felületkezelt svédpadlóink ápolása:

A felületkezelés két vagy három rétegben történt a Saicos cég 100%-ban természetes összetételű olajaival. Az első és esetleges második réteg a svédpadló felületét felkeményíti, megszínezi míg az utolsó (hardwax olaj) selymes fényt ad neki és kopóréteget alkot rajta. A fektetés után partvissal, porszívóval vagy puha ronggyal portalanítsa a felületet. A gyártás során terméket elláttuk egy réteg erős kopó- és védőréteggel (használatra kész) de ennek a rétegnek a teljes kikeményedéséhez a fektetés után még szükséges 7-10 nap. Ezért kérjük, hogy ezen időszak alatt kímélje padlóját és a nedves takarítást is lehetőség szerint mellőzze.

Napi takarítás:

Portalanítás partvissal, porszívóval vagy puha ronggyal. Amennyiben szennyezett a felület akkor csak erősen kicsavart felmosóronggyal takarítson! A felmosóvízbe csak pH semleges mosószer tehető!. Ajánljuk a Saicos Wash Care Tisztító és ápoló koncentrátumot melyet a felmosóvízhez adagolhat ( 3 kupak/10l). Kíméletesen tisztítja és ápolja az olajozott fapadlót. Alkalmazható más nedves tisztítást igénylő felülethez is ( csempe, linóleum, lakkozott parketta, laminált padló stb.)

Ápolás – Felfrissítés:

Hosszantartó használat, nagyobb igénybevétel esetén a felület elkoszolódhat, kisebb karcolások jelenhetnek meg rajta és fénye is megkophat. Makacs szennyeződések eltávolításához és a fa felületének ápolásához ajánljuk a Saicos Wax Care viaszos ápolót. Rendszeres használata megvédi a felületet, regenerálja és felfrissíti azt. A felület víztaszítóvá és polírozottabba válik, eltünteti a kisebb karcolódásokat, sérüléseket. A világos felületekhez (White, Silver, Soul stb.) a Saicos Wax Care 8111 terméket, az összes többi felülethez (Naturio, Brasil,Folk, Aged Oak stb.) pedig a Saicos Wax Care 8100 terméket használja. Használjon egy kupaknyi Wax Care-t kb. 1m2 portalanított felülethez és oszlassa el azt puha, boholymentes ronggyal. Száradási idő kb. 45 perc. Vigyázat! Az ápolószerrel átitatott rongy tűzveszélyes! Szárítsa kifeszítve vagy tárolja vízben. Teljes kiszáradás után nem igényel külön bánásmódot, nem veszélyes hulladék.

Felújítás – Regenerálás:

Erősen szennyezett felület esetén (pl. amikor a fa pórusaiból már nem távolítható el egyszerű eszközökkel a piszok) ajánljuk a Saicos Ecoline Magic Cleaner intenzív tisztítót. Eltávolítja a nicotin, zsír, olaj és penészfoltokat is. Fújja a terméket a szennyezett felületre! Várjon 5-20 percet! Távolítsa el a koszt a felületről kéznedves ronggyal. Szükség szerint 2-3-szor öblítse a rongyot tiszta vízzel. Várja meg a felület teljes száradását és attól függően, hogy a felület mennyire kopott használjon Saicos Wax Care-t vagy újítsa fel a felületet a megfelelő színű Saicos Hardwax Oil-lal. A Saicos Ecoline Magic Cleaner intenzív tisztító kiválóan használható makacs szennyeződések eltávolításához linóleum, hidegburkolat, csempe esetén is!

Javítás:

Előfordulhat a használat során, hogy nagyobb sérülés keletkezik az olajozott felületen ( pl. egy bútor lába megsérti azt). A felület javítása szín azonos olajokkal lehetséges, melyek kisebb kiszerelésben (125 ml) megvásárolhatók.