Ápolási Útmutató – Laminált Padló

A Kaindl padlóburkolatok rendkívül higiénikusak, ellenállóak és nagyon könnyen ápolhatók.

A padlóburkolatokat szárazon ajánlatos tisztítani. A napi tisztításhoz elég a padlót felporszívózni vagy partvissal felsöpörni. A lábnyomokat és a rátapadt szennyeződéseket elég nedves ruhával feltörölni.

Kérjük használjanak mindig jól kifacsart felmosót. Semmi esetre sem szabad a padlót vizes ronggyal felmosni vagy eláztatni. A takarításhoz minden szokásos háztartási tisztítószer alkalmazható (kivéve súroló-, waxoló-, vagy polírozószerek!). Tisztítószerek széles választéka üzletünkben megvásárolhatók.

A nagyobb szennyeződések vagy makacs foltok acetonnal vagy más alkoholtartalmú oldószerekkel könnyen eltávolíthatók. Túladagolást kerülni kell!

A nagy szennyeződésnek kitett helyeken (pl.: folyosó, bejárati ajtó) helyezzenek el szennyfogó szőnyeget (lábtörlőt), a bútorok lábát pedig lássák el védőfilccel. A görgethető bútorokat és székeket puha gumiból készült székgörgőkkel kell ellátni (W- típus / puha EN 12529), vagy polikarbonátból készült alátétlemezt kell alkalmazni. Ahhoz, hogy a fűtési időszak során a Kaindl padlóburkolatok extrém kiszáradását elkerüljük, a szoba hőmérséklete ne haladja meg a 20-22 °C-ot és a páratartalom érjen el kb. 50-60%-ot, ennek az ideális klímának az eléréséért, ajánlatos a fűtési időszakban egy elektromos párásítót működtetni.

Relatív alacsony páratartalom esetén (fűtési idény alatt) számolni kell a megengedettnél nagyobb hézagképződéssel és méretváltozással.