ÁPOLÁSI ÚTMUTATÓ – KAINDL VINYLPADLÓ

Használat és tisztítás

A bejáratnál mindenképpen szennyfogó szőnyeg helyezendő el. Nyilvános, ill. közületi igénybevétel esetén úgynevezett „tisztára futó zóna“ építendő ki (minimális hosszúság 4 m). Szennyfogó szőnyeg vagy zóna által biztosítható, hogy az átlagosnál több szennyeződés ne kerüljön a felületre. Szennyeződések, pl. finom ásványi anyagok a kemény burkolatok sérüléséhez vezetnek, mert hatásuk olyan, mint a csiszolópapíré.

Kandalló környékén védeni kell a padlót a sugárzó hőtől és a kipattanó parázstól.

Burkolás után az összes mozgatható bútordarabot el kell látni filc alátéttel. Görgős székeknél használjon világos színű görgőket (EN12529 TYP W)

Üvegszilánkokat és egyéb agresszív a padló felületét tönkretevő anyagokat azonnal fel kell takarítani. Kiömlött folyadékokat is azonnal takarítsunk fel.

Autógumik és gumiszőnyegek világos dekorok esetén nyomot hagyhatnak maguk után. Azokat az anyagokat, amik foltot hagyhatnak maguk után (pl. hajfesték fodrász üzletben) mindig próbálják ki egy mintadarabon, mert olyan szín elváltozás jelentkezhet, amit utána nem lehet eltávolítani.

Tisztítás

Nem rászáradt szennyeződést söpörjük fel vagy kemény padlóhoz való porszívófejjel ellátott porszívóval takarítsuk össze. A nagyobb és normál takarításokhoz használjuk a Kaindl ápolószert.

Átadás után első nagy tisztítás

Nagyobb szennyeződéseket söpörjük fel vagy porszívózzuk fel. A Kaindl ápolófolyadékot megfelelően hígítani kell. Oszlassuk el a padló felületén az ápolószert, majd rövid idő után töröljük fel. Széles, jó nedvszívó felmosó fejjel töröljük fel.

Normál takarítás

Felhígított ápolószerrel töröljük fel a padlót.

Általános

Strukturált felület esetén a struktúrával megegyező irányba tisztítsuk a padlót.

Lábnyomokat jól kicsavart nedves ronggyal töröljük fel.

Politúr és olyan tisztító és ápolószerek, amik vakszot olajat tartalmaznak nem alkalmasak a padló ápolására. A padlót tilos politúrozni. Kérjük, ne használjanak gőztisztító gépet, drót vagy műanyag súroló szivacsot, bútor politúrt, por vagy folyékony állagú súrolószert, fehérítő vagy más erős tisztítószert. Ezen információk tudatában Ön nagyban hozzájárul a padlójának értékmegőrzőséhez.