Kíváncsi, hogy néz ki a választott parketta lefektetve? Próbálja ki a VIRTUÁLIS PADLÓ STÚDIÓT!
részletek
 
 
 

Duna Parketta

1138, Budapest,
Váci út 168/F

Nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 18.00
Sz: 9.00 - 14.00

Telefon.:
+ 36 1 412 1729
Fax:
+36-1-412-1730
info@dunaparketta.hu

 
 
Svédpadló:

Szerkezeti felépítése megegyezik a csaphornyos parkettáéval, vagyis szintén tömörfa és az egyes elemek pontos illeszkedését csapok és hornyok biztosítják. A lamellák ugyanakkor jóval szélesebbek és hosszabbak a hagyományos parkettánál, ezért a padlóburkoló megjelenése különösen elegáns. A svédpadló elnevezés a parketta elemek méretbeli különbségeire vezethető vissza.

A svédpadló általános jellemzői:

A padlók legrégebb óta használt típusa. Markáns méreteinél fogva elegáns megjelenést ad lakásunknak. Anyaga, minden esetben keményfa. Alacsony gyanta és magas csersav tartalma miatt, a keményfákkal megegyező élettartamot biztosít.

- vastagsága : 15mm vagy 20mm
- szélessége: 90/120/140/160/180mm
- hosszúsága: 600 - 2400mm, változó hosszban

A 20 mm vastag parketta padlófűtésre nem alkalmazható!

Svédpadló lerakása:

A svédpadló szinte minden aljzat burkolására alkalmas. Az alapnak a fektetést megelőzően vízszintesnek, kiegyenlítettnek és teljesen száraznak kell lennie.
Több fajta fektetési módja alkalmazható.
1. Vakpadlóra történő fektetés szegezéssel: 8-15cm széles deszkázatra, a hornyain keresztül, rejtett szegezéssel.
2. Aljzatbetonra történő fektetés ragasztva: (csak teljesen száraz, 2% alatti nedvességtartalmú aljzatra fektethető) az aljzat egyenetlenségeinek elkerülése érdekében, okvetlenül, szükséges a betonkiegyenlítés. Poliuretán ragasztó használata javasolt.

Ápolás és tisztítás

Általános javaslatok:A felületkezelt svédpadló, mint minden padló a használat során természetes mértékben kopik ezért rendszeres ápolást és szükség szerinti tisztítást igényel. A durva sérülések elkerülése végett az asztalok és székek lábaira, érdes, nehéz tárgyak alá helyezzen megfelelő filc vagy gyapjú alátétet. Vigyázat bármennyire is kemény fából készülnek svédpadlóink, a tűsarkú cipő nyomot hagyhat rajta! A természetes fából készült parketták érzékenyen reagálnak a levegő relatív páratartalmának változására. Javasolunk egy párásító vagy klímaberendezés beállítását a parkettaelemek összeszáradásnak vagy megdagadásának elkerülésére. Fontos hogy az átlagos 20-22 C és 45-55% relatív páratartalom folyamatosan biztosítva legyen.

Felületkezelt svédpadlóink ápolása: Grandiose kollekció Naturio, Canyon, Balmoral, Brasil, Bunyoro, Ypsos felületek esetén: A felületkezelés két rétegben történt 100%-ban természetes összetételű színes olajjal. Az első réteg a svédpadló felületét felkeményíti, megszínezi míg a második selymes fényt ad neki és kopóréteget alkot rajta. Grandiose svédpadlók közül a Naturio, Canyon, Balmoral, Brasil, Bunyoro, Ypsos felületek ápoláshoz a holland Overmat cég Floorservice (FLS) termékeit ajánljuk.

A fektetés után partvissal, porszívóval vagy puha ronggyal portalanítsa a felületet. A gyártás során terméket elláttuk egy réteg ápolóolajjal (használatra kész) de az első ápolás időpontját kitolhatjuk egy újabb ápoló olaj (FLS Maintenance Oil) egyenletes vékony rétegben puha ronggyal, moppal történő felvitelével. A felvitel után hagyják megszáradni a felületet, általában 2-3 óra múlva használatba vehető. Későbbiekben, ha a felület a használat során elveszti fényét, kopik vagy felületén megkarcolódik egyszerűen felfrissíthető a FLS Maintenance Oil ápolóval. Nagyobb felületi sérülések az azonos színű FLS Hardwax Classic Oil-lel javíthatóak.

Grandiose kollekció White és Silver felületei valamint Style és Provence kollekció felületei esetén: A felületkezelés két rétegben történt 100%-ban természetes összetételű színes olajjal. Az első réteg a svédpadló felületét felkeményíti, megszínezi míg a második selymes fényt ad neki és kopóréteget alkot rajta. Grandiose kollekció White és Silver felületei valamint Style és Provence kollekció felületei esetén, azok ápoláshoz a német OSMO cég termékeit ajánljuk. A fektetés után partvissal, porszívóval vagy puha ronggyal portalanítsa a felületet. A gyártás során terméket elláttuk egy réteg kemyényviszaolajjal (használatra kész) de az első ápolás időpontját kitolhatjuk egy viaszos ápoló egyenletes vékony rétegben puha ronggyal, moppal történő felvitelével. A felvitel után hagyják megszáradni a felületet, általában 2-3 óra múlva használatba vehető. Későbbiekben, ha a felület a használat során elveszti fényét, kopik a későbbiekben is egyszerűen felfrissíthető az OSMO folyékony viaszos ápolóval (Liquid wax cleaner 3029 , fehér felületekhez 3087). Nagyobb felületi sérülések az azonos színű OSMO Oil-lel javíthatóak. A felület felújításához az Osmo Polix Oil 3032 vagy fehér felületekhez az Osmo Polix Oil 3040 keményviasz olajat ajánljuk.

Felületkezelt svédpadlóink tisztítása: Általánosságban, kisebb szennyeződések eltávolításához használjon porszívót vagy partvist vagy enyhén nedves, puha törlőkendőt. Vigyázzunk arra, hogy a felületre ne folyjék víz vagy vegyszer, ha mégis minél rövidebb idő alatt távolítsuk el arról. Makacs szennyeződéseknél Grandiose kollekció Naturio, Canyon, Balmoral, Brasil, Bunyoro, Ypsos felületek esetén: a szennyeződések eltávolítása nedves törlőronggyal lehetséges, de a nedvesítéshez használt vízhez adjon FLS Parquet Cleaner-t a szennyeződés makacsságától függően 1:20-50 arányban. Kerülje a bő vizes felmosást, mert az eltávolítja a kopóréteget és színváltozást okozhat. A szennyeződés eltávolítása után várja meg míg teljesen megszárad a felület, majd hordja fel, pótolja a kopóréteget FLS Maintenance Oil ápolóval.

Makacs szennyeződéseknél a Grandiose kollekció White és Silver felületei valamint Style és Provence kollekció felületei esetén: a szennyeződések eltávolítása nedves törlőronggyal lehetséges, de a nedvesítéshez használt vízhez adjon OSMO Wash & Care-t (8016) szennyeződés makacsságától függően 1:20-50 arányban, amely egyszerre tisztítja és frissíti a padlót. Amennyiben a felület a tisztítások után nem nyeri vissza az eredeti fényét, úgy az már olyan mértékben megkopott, hogy azt már keményviasz olajjal kell felújítani ( Osmo Polix Oil 3032 vagy 3040).

 
cégünkről | termékek | szolgáltatások | akciók | kapcsolat