KÜLTÉRI BURKOLATOK

Kíváncsi, hogy néz ki a választott parketta lefektetve? Próbálja ki a VIRTUÁLIS PADLÓ STÚDIÓT!
részletek
 
 
 
 

Duna Parketta

1138, Budapest,
Váci út 168/F

Nyitvatartás:
H-P: 8.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

Telefon.:
+ 36 1 412 1729
Fax:
+36-1-412-1730

info@dunaparketta.hu

Fejlesztette:
Androvera Consulting Hungary
 

Valódi faparketta

A valódi fa az egyetlen újra termelődő alapanyag. Felhasználása során is élettel teli marad, harmóniát sugározva változtatja otthonná lakását. A természetes faanyag minden darabja egyedi és megismételhetetlen, bármilyen környezetben melegséget kelt. Különösen igaz ez olyan belsőépítészeti résznél, mint a lakóterek padlója. Itt kitűnően érvényesülhet a különféle fafajok természetes színtónusának és jellegzetes erezetrajzának együttes hatása.

A valódi fapadló ezen kívül jó hang és hőszigetelő képességgel is bír. Antisztatikus, könnyű tisztán tartani és nem vált ki allergiás tüneteket. Mindezek a jellemvonások adják a fának azt a karakterét amit az emberiség hasznosítani tud padlóburkolóként és ezzel saját egészségének és lakóhelyének a szolgálatába tudja állítani a fát.


Csaphornyos parketta: A fa padlóburkolatok "klasszikusa". A csap és horony élmegmunkálás pontos illeszkedést eredményez, a léceket pedig rendkívül változatos mintába lehet lerakni. A lerakás történhet hagyományos módon vakpadlóra szegezve vagy betonaljzathoz ragasztva. Vastagsága 22 mm.

Svédpadló: A padlók legrégebb óta használt típusa. Markáns méreteinél fogva elegáns megjelenést ad lakásunknak. Vastagsága 15 mm / 20 mm.

Rétegelt svédpadló: 12,7 vagy 13,7 mm vastag, teljes keresztmetszetében tölgy fafajból készült, rétegelt svédpadló, mely szerkezetének köszönhetően kompromisszumok nélkül alkalmas padlófűtésre is. Három, tölgy fafajból készült, egymással keresztszálirányú rétegekből, környezetbarát vízálló (D3) PVAC ragasztó segítségével kialakított rétegelt szerkezet.

Lamella parketta:  A lécek csaphorony nélküli élkiképzéssel készülnek. Igen változatos alakban rakhatók le. Készül műanyag hálóval táblásított alakzatban (halszálka, angolmintás) is. Kis vastagságuk miatt - 10 mm - padlófűtésű lakóterek burkolataként is használható.

Szalagparketta: Magas színvonalú és használati értékű. Lakások valamint egyes típusai tornatermek, sportpályák padlózatának készítésére alkalmas. A parketta stabilitását három egymásra merőleges szálrendezéssel összeragasztott fa réteg adja. A felső réteg egy színfa járóréteg, mely készülhet európai  vagy trópusi fából. A középső és alsó rétegek (általában fenyőfa) egymásra merőleges szálirányúak, így még ellenállóbbak a klimatikus változásokkal szemben, s kevésbé hajlamosak a vetemedésre.
A parketta felülete UV lakkal vagy olajjal kezelt, amely lerakás után azonnali használatra teszi alkalmassá. A padló azon részét, amelyet látunk és járunk rajta, úgynevezett kopórétegnek hívjuk. Ez készül 3 soros, 2 soros és 1 soros (osztatlan)  mintázattal. Többször csiszolható, felújítható. Lerakása gyors és gazdaságos, ragasztás nélkül, pattintással történik.  Vastagsága 14/15 mm.

Mi az ipari parketta?

Ipari parketta: Az élkötegelt vagy más néven ipari parketta elõnyös tulajdonságainak köszönhetõen vált divatossá. Felépítésébõl adódóan erõs igénybevételnek kitett, nagy forgalmú helyiségek masszív burkolatának kialakítására kiválóan alkalmas. Az élkötegelt parketta egyfajta minõségben kapható, az egyes elemeket gazdag színváltozatosság jellemzi, azonban keskeny elemméretébõl adódóan mégis esztétikus, szép felületet alkot. Az élkötegelt parketta alkalmazható színházak, irodák, üzletek, óvodák, vendéglátóegységek, lakóépületek burkolására. Vastagsága 14 és 22 mm.

A parketta tisztítása és ápolása

A parketta is, mint minden padló, használat során természetes mértékben kopik,ezért rendszeres tisztítást és ápolást igényel. Az asztalok és székek lábára ragasszon megfelelô méretű filc alátétet. Érdes, nehéz tárgyak alá helyezzen filc vagy gyapjú alátétet. Vigyázat: bármennyire is keményfából készült a parketta, a tűsarkú cipô nyomot hagyhat rajta! Tisztításhoz használjon porszívót vagy partvist, majd enyhén nedves, puha kendôt. Vigyázzunk arra, hogy a felület ne érintkezzen vízzel vagy vegyszerekkel, ha mégis, ügyeljünk arra, hogy az minél rövidebb idô alatt eltávolítsuk. Javasoljuk a szaküzletekben kapható lakkozott parketták gondozására gyártott ápolószerek használatát, melyek használatával a parketta megôrzi eredeti ragyogását. Ezek használata esetén ügyeljünk arra, hogy a kívánt eredmény csak akkor érhetô el, ha azt a gyártó által elôírt módon alkalmazzuk. Használatuk meghoszszabbítja a lakk élettartamát. A természetes fából készült parketták érzékenyen reagálnak a levegô relatív páratartalmára. Központi fűtés esetén javasoljuk egy párásító vagy klímaberendezés beállítását a parkettaelemek összeszáradásának és a repedések megelôzésének érdekében. Fontos, hogy az átlagos 20 C és a 45 - 55 % relatív páratartalom folyamatosan biztosítva legyen. Ha évek múltán úgy ítéli meg, hogy a lakk a nagyobb igénybevételű helyeken kissé megkopott, finom csiszolópapírral csiszolja át, portalanítsa és tegyen rá egy újabb lakkréteget. Fontos, hogy ne várja meg amíg a lakk teljesen átkopik, mert a fa gyorsabban kopik és elkerülhetetlenné válik egy teljes gépi csiszolás. A fentiek betartásával parkettája évszázadokon át szolgálhatja Ön és utódai kényelmét.

Fektethetünk-e parkettát padlófűtésre?

 
A válasz igen. Ez esetben azonban mindenképpen tovább tart a parkettázás, és nem minden parkettafajta (bükk, juhar, gőzölt akác, cser, wenge, jatoba LOC-1) használható. Padlófűtésre maximum 14 mm vastag parketták / ipari-, lamella parketta, rétegelt svédpadló, szalagparketta, furnérparketta / a megfelelőek, mivel kis szerkezeti vastagságuk miatt kevésbé szigetelik le a fűtési rendszert. A vékony parketta, a faanyag rugalmassága és flexibilitása következtében a hőmérsékletváltozásból eredő deformációkat is jól követi. Padlófűtésre való parketta fektetés esetén fontos, hogy elvégezzük a padló feszültségmentesítését. A feszültségmentesség érdekében a teljesen száraz aljzatot célszerű fokozatosan (az előremenő víz hőmérsékletét napi 5 Celsius fokkal emelve) felfűteni, a később alkalmazni kívánt hőmérsékletig, egy hétig azon tartani, majd a hasonló ütem visszacsökkentést is elvégezni. Ezt követheti a parketta fektetése. A parkettát körülbelül 20 Celsius fokos hőmérsékletű aljzatra fektessük. 

Mi a laminált parketta?


részletekLaminált Parketta

Mi a valódi faparketta?


részletekValódi Faparketta

Mi a parafa parketta?


részletekParafa Parketta

Mi az ipari parketta?


részletekIpari Parketta
Laminált parketta | Szalagparketta | Furnérparketta | Parafaparketta | Bambusz Parketta (LOC) | Bambusz Parketta (csaphornyos) | Csaphornyos parketta | Kültéri Faburkolat | Svédpadló
Kereskedelem | Tanácsadás | Kiszállítás | Kivitelezés
 
cégünkrol | termékek | szolgáltatások | akciók | ÁSZF | kapcsolat