GARANCIA – Bambusz parketta

Garancia – Bambusz parketta

Szállítás, tárolás a felhasználásig
– a termék szállítása zárt (közvetlen időjárási hatásoktól védő) szállítóeszközzel történik
– a lerakásig tartó tárolás folyamán a tároló helyiség hőmérséklete és a levegő páratartalma bizonyíthatóan 8-10% egyensúlyi nedvességet tesz lehetővé (20-22°C hőmérséklet esetén 45-55% relatív páratartalom)
– a lerakásig a parkettát bontatlan csomagolásban fektetve kell tárolni (min. 72 órán keresztül) abban a helyiségben, ahol felhasználásra kerül

A parketta fektetése és fektetési körülmények
– az alkalmazási útmutató minden előírását maradéktalanul betartják
– ragasztóanyagként PU (poliuretán) ragasztót ajánljuk
– az aljzatban nincs 1mm-nél nagyobb szintkülönbség
– az aljzat és a falak nedvességtartalma 1,8%-nál nem nagyobb
– a helyiségben méretezett tágulási hézagot hagynak a falak és egyéb épületszerkezetek mellett (15mm)
– vizes használatú helyiségben (pl.: fürdőszoba, szauna stb.) nem alkalmazzák a burkolatokat
Padlófűtésre 10mm és 15mm vastag rétegelt bambusz parketta alkalmas
– padlófűtés esetén maradéktalanul betartják az előírásokat, az aljzat előkészítésére és felfűtésre vonatkozóan (felfűtési jegyzőkönyv vezetése szükséges)

A bambusz svédpadló is, mint minden padló, használat során természetes mértékben kopik, ezért rendszeres tisztítást és ápolást igényel. Az asztalok és székek lábára ragasszon megfelelő méretű filc alátétet. Érdes, nehéz tárgyak alá is helyezzen filc alátétet. Tisztításhoz használjon porszívót vagy partvist, majd enyhén nedves, puha kendőt. Vigyázzunk arra, hogy a felület ne érintkezzen vízzel vagy vegyszerekkel, ha mégis, ügyeljünk arra, hogy azt minél rövidebb idő alatt eltávolítsuk.

Az Ön által vásárolt termék a nemzetközi szabványnak megfelelő minőségi osztályú, amely osztályok csak és kizárólagosan a felhasznált bambusz anyag struktúrájából fakadóan különböznek egymástól. A bambusz svédpadló teljes keresztmetszetében természetes anyagból készül, amely egy természetben fejlődő natúrtermék. Strukturális és színváltozások az anyag tulajdonságai, ezért nem szolgálnak reklamáció alapjául. Csak a gyártásból eredő méret, alak és felületi eltérések képezhetik reklamáció tárgyát.

A teljeskörű garancia elvesztését kiváltó okok:
– szakszerűtlen kivitelezés
– vizes felmosás
– karcolások, helytelen használat miatti felületi megrongálódások (tűsarkú cipő, görgős szék, nehéz bútorok vagy berendezések, háziállatok okozta sérülések, éles, hegyes tárgyak okozta sérülések)
– csőtörés, beázás, víz kiömlése következtében a padlóra vagy az azt övező épületszerkezetre jutó víz
– épületszerkezetből eredő nedvességi behatás, mely a padló nedvességtartalmát befolyásolja
– agresszív tisztítószer használata (erősen maró anyag)

Egyéb feltételek
– Kérjük, hogy a vásárlóink és a parkettát lerakó szakemberek a kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizzenek! Az elválogatás nélkül fektetett padlófelület bármely, nem rejtett hibájáért nem vállalunk garanciát!
– Ha a kicsomagolás során kiderül, hogy a csomagban több egyformán sérült darab van, kompletten, csomaggal együtt kell azt visszavinni.
– Nem tudunk felelősséget vállalni olyan károkért, melyeket nagy meleg, magas nedvességtartalom, száraz klíma vagy ezeknek a tényezőknek gyors változása okoz, valamint a napsütéstől vagy a fa természetes öregedéséből adódó elszíneződésekért.
– A rendeltetésszerű használat során idővel elkopott lakkréteg felújítása nem garanciális eset. Ez ugyanúgy része a burkolattal kapcsolatos teendőknek, mint a rendszeres takarítás, a megfelelő sár és porfogó szőnyegek fektetése. A garancia a szerkezeti tartósságra vonatkozik.