Kíváncsi, hogy néz ki a választott parketta lefektetve? Próbálja ki a VIRTUÁLIS PADLÓ STÚDIÓT!
részletek
 
 
 

Duna Parketta

1138, Budapest,
Váci út 168/F

Nyitva tartás:
H-P: 8.00 - 18.00
Sz: 9.00 - 14.00

Telefon.:
+ 36 1 412 1729
Fax:
+36-1-412-1730
info@dunaparketta.hu

 
 
Csaphornyos parketta:

Amit a publikum klasszikus parkettaként ismer, azt csaphornyos parkettának nevezik.

A csaphornyos parketta jellemzői:

Igényes, a rendkívüli igénybevételt is jól tűrő padlóburkolat. Kiválóan alkalmas lakószobák, előterek, irodák, nagy igénybevételű sportcsarnokok, bemutatótermek burkolására. Vastagsága 22 mm.
Előnye, hogy elemei különböző fafajból is készülhetnek, ami lehetővé teszi a sokféle variáció elkészítését. Tulajdonságai nagyon kedvezőek: csekély kopás, illesztési probléma, vagy repedés, még több éves használat után sem tapasztalható. Rugalmas, járásnál hangtompító hatású, jó hőszigetelő képességű.
Mivel a többi típushoz képest nagy anyagfelhasználást, és munkaigényes szerelést igényel, alkalmazása csökkenő tendenciát mutat. Bár klasszikus szépsége miatt még felhasználják, műszaki fejlesztése lezártnak tekinthető.
A valódi fa az egyetlen olyan anyag, ami felhasználása során is életteli marad, és soha nem megy ki a divatból. A valódi fa harmóniát sugározva otthonossá változtatja a lakást. A valódi fából készült padlóburkolatok antisztatikusak és könnyen tisztántarthatóak, nem váltanak ki allergiás tüneteket. Vastagságuk miatt padlófűtésre nem alkalmasak. Egymáshoz való rögzítésük nútokkal és hornyokkal történik. A lerakásuk fény felé futó csíkokban történik, vagy a hagyományos módon vakpadlóra szegezve, vagy a megfelelő szilárdságú beton aljzathoz ragasztva. Utána csiszoljuk és felületkezeljük, mely után a parketták színárnyalata bizonyos mértékben megváltozhat.

A parketta felületi erezetrajza szerint megkülönböztetünk:

A többségükben közel azonos sűrűségű és színtónusú, hosszirányba futó erezetűeket natúrnak, a világosabb sávokat is tartalmazókat markantnak, és a különféle, változatos erezetrajzú parketta léceket rusztikusnak nevezik a gyártók. Ez utóbbival a padló jellegzetesen mozgalmas összhatású. A fa vágásából adódó jellegzetességek a kész padló összképét jelentősen meghatározzák. A hagyományos tömörfa parketták a leghosszabb élettartamúak, és többször is felcsiszolhatók.

 
cégünkről | termékek | szolgáltatások | akciók | kapcsolat